събота, 2 март 2013 г.



Силиконовите импланти... или как се връща

самочувствието на една жена


Жените винаги са били подвластни на суетата, всъщност в днешни времена мъжете ги догонват в това отношение. Всичко се прави в името на красотата, самочувствието и себеуважението- нали и според книгите това е пътят към успеха: да се харесаш ти самия, че да те харесат и другите.
В тази статия ще бъде разгледан конкретно един от начините за подобряване на външния ни вид- пластичната хирургия, в частност за жените- уголемяването на гърдите. Да- в днешно време медицината е достигнала ниво, в което ни предоставя великата възможност да се видим такива, каквито само сме си представяли и мечтали. Причините, една жена да пожелае да увеличи размерите на естествения си бюст могат да бъдат много- психически комплекси още от пубертета, желание за повече сексапил и предизвикване погледите на околните, възстановяване на изгубени форми, поради бременност, кърмене, рязко сваляне на тегло, оперативна намеса поради заболяване, постигане на симетрия и т. н. Независимо от всичко това, резултатът трябва да задоволи пациента, защото ако не се получи очакваната външност, разочарованието може да бъде необратимо.
Преди да се подложи на процедурата, пациентката трябва много внимателно да избере  своя пластичен хирург. Независимо от рекламите по билбордове и телевизия или сайтът му с доста атрактивни снимки, най-важното е доверието в този човек. Всичко останало по-натам се решава доста по бързо, когато вярваме на лекаря, и най-вече- посрещаме процедурата спокойни, че сме в сигурни ръце.
Заедно с пластичния хирург ще се определи размера, вида и начина на поставяне на импланта. Трябва да бъдем подготвени за голямо разнообразие от „гърди” като марка, форма, текстура, височина, ширина. Тук също важи правилото, че най-рекламираното не е най-качествено. Всичко трябва да бъде съобразено с анатомичната форма на тялото Ви.
Операцията по вкарването на импланта също може да се извърши по няколко начина- с разрез под гърдата, под мишницата, през ареолата или... през пъпа. При всички си има предимства и недостатъци, но и тук хирургът сам ще определи към кое да Ви насочи. Имплантът се поставя под самия гръден мускул, или над него- под млечната жлеза.
Цялата оперативна намеса се извършва под влиянието на пълна упойка и е напълно вероятно след събуждане да изпитате силни болки. Въпреки обезболяващите, които ще Ви бъдат предписани е важно да се подготвите за постоперативния период, който следва. Нужни ще са ви почивка, помощ от близък за вдигане на тежки предмети, ставане сутрин от леглото  или гледане на дете.
През последните няколко години изкуственият бюст стана  изключително желан подарък за абитуриентски бал или  рожден ден, а родителите намират за нормално да го поставят на  дъщеря си защото това ще я направи щастлива. Всеки сам избира на какво да се подложи, но не бива да забравяме, че „красотата” е  хармония от външност и душевен баланс. Трябва да сме абсолютно наясно какво следва и на какво е способен лекаря, за да няма разочарования и разбити мечти, а едно реализирано желание. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар